Huonekalujen verhoilu ja muut verhoilutyöt Porissa
Verhoomo Nupi ja Napin erikoisosaamista on huonekalujen verhoilu perinteisiä työtapoja ja materiaaleja käyttäen. Verhoilemme ammattitaitoisesti myös modernit huonekalut sekä esimerkiksi veneiden istuimet ja moottoripyörien satulat. Kauttamme saat lisäksi laadukkaat kankaat ja verhoilutarvikkeet. Liikkeemme sijaitsee Porissa, hyvien kulkuyhteyksien varrella.
Verhoilemme mm.
- Sohvat
- Tuolit
- Pikkutuolien istuimet
- Autojen istuimet
- Mopojen ja moottoripyörien satulat
- Veneiden istuimet
- Lampunvarjostimet
Millaista verhoilutyötä mietit? Ota yhteyttä ja kerro hieman suunnitelmistasi, niin jutellaan lisää ja mietitään toimiva ratkaisu. Tavoitat meidät puhelimitse, sähköpostilla tai jättämällä viestin sivujemme lomakkeella. Tutustu myös K-tuolin verhoilun vaiheisiin sivuillamme!
Verhoilun vaiheet: K-tuolin pehmustus ja verhoilu
K-tuolissa, kevyessä nojatuolissa 1930–1950-luvulta, on usein pehmustuksen perustana 9 kierrejoustimen joustinjärjestelmä. Järjestelmän päällä on lastuvillasta tai meriheinästä perustäyte, jonka päällä on vielä pintapehmustus jouhesta, keinojouhesta tai flokkivanusta.
-
Rungon korjaus
Kun tällainen tuoli kunnostetaan, sen alkuperäinen rakenne säilytetään. Vanhat litistyneet ja rikkoontuneet osat ja pehmusteet poistetaan, usein rungon liimaukset uusitaan ja tuoli rakennetaan näin alusta asti uudelleen. Työmenetelmät ja materiaalit ovat pitkälti samoja, joita verhoilijat ovat käyttäneet vuosikymmenten ajan.
-
Joustinjärjestelmä
Rungon korjauksen jälkeen työ aloitetaan pohjalankojen kiinnityksellä. Rautalangasta tehdään ristikko, johon kierrejoustimet sidotaan kiinni. Joustimet sidotaan toisiinsa yhtenäiseksi joustinjärjestelmäksi vakiintuneella sidonnalla. Sidontoja on kullekin joustinmäärälle omansa.
-
Pehmusteiden asennus
Joustinjärjestelmän päälle tulee juuttikankaiden väliin lastuvilla- tai meriheinäpehmuste. Kankaat ja pehmuste ommellaan kiinni toisiinsa läpiveto-ompelella. Istuimen reunaan ommellaan vielä reunatukiompeleet.
Nyt istuimen päälle tulee seuraava kerros pehmustetta: aito tai keinojouhi ja flokkivanu, joskus vain pelkkä flokkivanu. Tämä pintapehmuste peitetään tiukalla liinakankaalla.
Selkänojan tueksi kiinnitetään runkoon ristikkäin juuttivöitä ja ja vielä juuttikangas, jonka päälle pehmustetta ryhdytään rakentamaan. K-tuolin selkänojaan ei yleensä tule joustimia, vaan lastuvilla tai meriheinä tulee suoraan juuttikankaalle. Pehmuste ommellaan selkänojassakin kiinni läpiveto-ompelein. Reunoihin voidaan tehdä reunatukiompeleet, jos reunoista halutaan korkeammat. Mataliin, pyöreisiin reunoihin ei yleensä tule tukiompeleita. Seuraava pehmustekerros on kuten istuimessakin ja viimeiseksi kiristetään paikalleen liinakangas.
Tuoli on nyt valmis päällystystä varten. -
K-tuolin päällystäminen
K-tuolin päällystyskin aloitetaan istuimesta. Istuimen päällikappale ja etu- ja sivukapat kaavoitetaan ja leikataan. Kapat ommellaan kiinni päällikappaleeseen. Saumaan ommellaan joko tässä vaiheessa tere tai päällisen ollessa jo paikallaan nyöri. Kankaan alle tulee vielä joka kohtaan joko puuvilla- tai tekokuituvanu suojaamaan verhoilukangasta hankautumiselta. Päällinen ommellaan saumanvaroista kiinni istuimen reunaan ja lopuksi nitomalla tai naulaamalla rungon pohjaan. Sivusaumat asemoidaan niin, että ne jäävät lopulta käsinojien alla piiloon.
Selkänojan etupuoli peitetään vanulla. Verhoilu tehdään yhdellä kangaspalalla. Se kiinnitetään nitomalla tai naulaamalla rungon taakse. Käsinojat kiinnitetään usein tässä vaiheessa. Ne ruuvataan kiinni istuimen alta ja selkänojan sisältä. Selkänojan takaosaan tulee pahvi, joka sekin voidaan peittää vanulla. Verhoilukangas joka nidotaan yläreunastaan kiinni pahviliuskan avulla ja ommellaan sivuista kiinni käsin tai ommellaan kokonaan kiinni käsin. Alareuna nidotaan tai naulataan rungon pohjaan.
K-tuoli on valmis.